Chimice-Periculoase Satu Mare

MONDOREK SRL

Chimice-Periculoase Satu Mare reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Chimice-Periculoase Satu Mare: MONDOREK SRL.

MONDOREK SRL
Colectare deseuri chimice, uleiuri uzate Satu Mare
0723.282.628

Despre Noi

MONDOREK SRL detine autorizatie de mediu pentru colectare si transport deseuri si substante chimice si periculoase pe raza judetului Satu Marereciclare chimice uleiuri satu mare. Cu ajutorul personalului nostru autorizat si specializat in colectare, transportare si manipulare a deseurilor chimice si periculoase, aceastea sunt duse catre locurile de depozitare special amenajate sau la instalatiile de reciclare, tratare si eliminare a acestora. 

Exista un numar mare de diferite materiale periculoase utilizate in gospodarii sau in intreprinderile mici. Foarte toxice, deseurile periculoase pot interfera cu procesele naturale biologice care se produc pe terenurile de depozitare, mai tarziu contamineaza solurile si fac ca tratarea lor sa fie mai dificila, si/sau produc o contaminare semnificativa a apelor de suprafata.

Cele mai comune sunt chimicalele utilizate in gospodarie, detergenti, lichide de curatare, medicamente, pesticide, vopsele, uleiuri si alte lichide. Acestea includ substante sau amestecuri oxidante, cu un grad mare de inflamabilitate, explozive, corozive, infectioase, iritante, cancerigene, mutagene, reactive, ecotoxice.

Detergentii cum ar fi clorul, innalbitorii, substantele folosite la deblocarea tevilor, vopseaua, produsele pentru eradicarea gandacilor, bateriile portabile, medicamentele si alte produse pe baza de substante chimice fac parte din categoria substantelor periculoase. Unele dintre ele sunt toxice si ne pot otravi, altele pot lua foc cu usurinta sau distrug materialele cu care intra in contact. Aruncate in natura, polueaza solul si panza freatica. Deseurile periculoase cum ar fi medicamentele, ierbicidele, pesticidele, vopselele, nu sunt deocamdata colectate
separat. In orasele care au facilitati de sortare, aceste deseuri sunt separate pe categorii, la groapa de gunoi.

Deseurile chimice si periculoase au un efect daunator pentru mediu si populatie:colectare reciclare deseuri chimice periculoase alba iulia

  • Otravesc solul si panza freatica. Ne dauneaza si noua, pentru ca se pot infiltra in apa de la fantana sau de la robinet. Copiii pot intra in contact cu deseurile periculoase aruncate aiurea (sprayuri cu resturi de insecticide, medicamente expirate).
  • Un litru de ulei de motor uzat, aruncat in natura, contamineaza un milion de litri de apa. Metalele grele (cum ar fi plumbul), aflate in bateriile auto uzate, pot afecta sanatatea mentala a copiilor
  • O baterie de telefon mobil de tip vechi poate polua 600 000 de litri de apa cu metale grele
  • Produsele chimice corozive pot strica tevile de scurgere sau canalele colectoare
  • O parte din aceste deseuri pot fi reciclate (solventii, uleiul)
  • Trebuie depozitate in locuri special amenajate pentru deseuri periculoase
  • Doar o parte dintre deseurile periculoase sunt colectate separat si reciclate
  • In loc de baterii portabile obisnuite, cumparati baterii reincarcabile sau acumulatori
  • Duceti inapoi la farmacie medicamentele expirate sau care nu­ti mai sunt necesare
  • Folositi vopsea pe baza de apa, nu de solventi
  • Incearcati alternative ecologice la detergentii obisnuiti

Un mediu mai curat si mai sanatos, neafectat de substante toxice, inseamna in primul rand mai multa sanatate pentru tine si populatie. Asadar, reduceti utilizarea produselor periculoase, inlocuind o parte din ele cu unele mai putin daunatoare.

Servicii de colectare - transport - reciclare deseuri chimice-periculoase

Colectam o gama larga de deseuri periculoase si chimice precum:

  • uleiuri si grasimi, tuburi fluorescente si alte deseuri cu continut de mercur, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini continand substante periculoase, detergenti cu continut de substante periculoase, medicamente citotoxice si citostatice, baterii si acumulatori uzati, solventi, baze, pesticide, substante chimice fotografice, acizi, echipamente cu continut de clorofluorocarbonati, echipamente electrice si electronice (EEE) etc

Colectare deseuri de la tipografii, ateliere de productie publicitara, ateliere/studio/laboratoare foto, centre de copiere si printare: cerneluri, solutii de spalare, ambalaje contaminate, lavete imbibate, revelator, fixator, ambalajele lor, cerneluri, fixator, ambalaj contaminat, material absorbant contaminat, revelator, placi de aluminiu, filme tipografice uzate, cartuse imprimante folosite, hartie contaminata etc.

Colectare deseuri chimice periculoase din service-uri auto, spalatorii, benzinarii: uleiuri uzate, filtre de ulei, ulei de motor, filtre de aer si filtre de benzina/motorina, dezinfectanti, detergentii, substante de lustruire, lichid de parbriz, lichid de frana, antigel, baterii/acumulatori auto, catalizatori uzati, ape uzate, combustibili, slamuri din rezervoare, ulei hidraulic, lichide apoase de clatire cu continut de substante periculoase, acizi de decapare, baze de decapare, lichide chimice si toxice etc.

Colectare deseuri cosmetica, frizerii, saloane de infrumusetare, saloane de tatuaje:  sticle cu chimicale, vopseluri, acetona, ape uzate, spray-uri, tusuri, cerneala, dezinfectant, manusi folosite etc.

Colectare deseuri de la spitale, clinici, cabinete medicale, laboratoare, centre de autopsie, cabinete veterinare, cabinete stomatologice, farmacii, deseuri precum: seringi si ace, plasturi, comprese sterile, pungi pentru colectarea urinei, deseuri infectioase, consumabile de laborator, bandaje, pansamente, seturi chirurgicale, dezinfectanti pentru industria medicala, recipiente pentru sange sau alte fluide, perfuzoare, sonde, manusi, comprese, pansamente, deseuri medicale intepatoare si taietoare, medicamente expirate, consumabile medicale, substante chimice folosite sau expirate, membrane de dializa, perfuzii cu sange, branule, pungi cu sange, materiale de laborator folosite etc.

 

Galerie foto