Agricole Piatra Neamt reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Agricole Piatra Neamt: Colectare Reciclare Deseuri Agricole Piatra Neamt.
Despre Noi
Deseurile agricole rezultate din gospodariile individuale sunt gestionate de catre detinatorii de animale, prin utilizarea lor la fertilizarea naturala a terenurilor agricole. Stocarea dejectiilor de animale in gospodariile individuale pana la imprastierea acestora pe camp, reprezinta o potentiala sursa de poluare a panzei de apa freatica, utilizata in multe cazuri ca singura sursa de apa potabila.
In categoria deseurilor agricole sunt incluse:
Spre deosebire de reziduurile menajere urbane, cele rurale mai contin unele componente care nu se regasesc sau sunt in cantitati foarte reduse (dejectii animaliere, paie, radacini, frunze) in deseurile menajere urbane. Desi in mediul rural nu exista o reciclare a deseurilor menajere ele sunt valorificate in mod curent de catre oameni ca ingrasamant agricol sau ca hrana animaliera.
Din practicarea agriculturii se obtin cantitati foarte mari de resturi vegetale si dejectii animaliere. Resturile vegetale se pot folosi la: obtinerea celulozei, compostare, obtinere de biogaz, producerea energiei termice si electrice prin incinerare impreuna cu resturi menajere. Dejectiile se pot transforma intr-un foarte bun ingrasamant organic, din care se poate obtine si o cantitate de biogaz.
Paiele de grau au cel mai ridicat continut de celuloza si pentozane si cel mai redus continut de lignina. Tulpinile de porumb ocupa o pozitie intermediara in ce priveste contintul de celuloza si de lignina, dar se remarca prin continutul mai mic de substante extractibile si, mai ales, de cenusa. Contintul mai mic de cenusa este un avantaj important al tulpinilor de porumb, fiind cunoscute problemele create de dioxidul de siliciu la obtinerea celulozei din plante nelemnoase.
Descarcarea sau depozitarea gunoiului in apropierea surselor de apa, golirea sau spalarea buncarelor si utilajelor de administrare a ingrasamintelor de orice fel in apele de suprafata sau in apropierea lor este interzisa, conducand la poluarea mediului si se sanctioneaza potrivit legii.