Echipamente-Electrice-Electronice-DEEE Calarasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Echipamente-Electrice-Electronice-DEEE Calarasi: Colectare Reciclare DEEE Calarasi.
Despre Noi
Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)? Firma noastra se ocupa de colectarea, transportul, depozitarea si reciclarea acestora. Deseurile EEE colectate in punctele fixe de colectare vor fi preluate de catre societatea noastra cu mijloace ce transport specializate, respectand normele de igiena si siguranta. De asemenea pentru cantitati mari si voluminoase de DEEE, firma noastra asigura preluarea si transportul gratuit de la domiciliu pentru deseurile de echipamente electrice si electronice rezultate de la persoane fizice sau juridice, asocitatii de locatari sau sedii de companii.
Obiectivul principal al societatii noastre este prevenirea aparitiei deseurilor de echipamente electrice si electronice si reutilizarea, reciclarea si alte forme de valorificare a acestor tipuri de deseuri, pentru a reduce, in cea mai mare masura, cantitatea de deseuri eliminate;
Autoritatile executive ale unitatilor administrativ-teritoriale au obligatia sa infiinteze cel putin un punct de colectare separata a DEEE provenite de la gospodariile particulare la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un punct de colectare in fiecare localitate si sa stabileasca orarul de functionare al acestora.
Dupa preluarea deseurilor DEEE acestea sunt sortate si stocate in functie de tehnologia de tratare/reciclare aplicabila, incarcate si transportate in conditii de siguranta catre operatorii de tratare si reciclare.
In Romania exista operatori specializati care au investit in tehnologii si instalatii performante de tratare si eliminare a DEEE. Aceste instalatii permit tratarea DEEE care contin compusi periculosi: echipamente frigorifice, monitoare si televizoare.
Cantitatea de DEEE produse in populatie creste rapid, iar prezenta componentelor periculoase in echipamentele electrice si electronice (EEE) reprezinta o problema importanta in faza de gestionare a deseurilor, iar reciclarea DEEE nu se realizeaza la un nivel suficient.
Deseurile EEE au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul si cadmiul. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea si pot genera aparitia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate sau afectiuni ale inimii.
Servicii de colectare DEEE