Hartie-Carton Cluj-Napoca

SC DIREN EXIM SRL

Hartie-Carton Cluj-Napoca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Hartie-Carton Cluj-Napoca: SC DIREN EXIM SRL.

SC DIREN EXIM SRL
Colectare - Transport - Valorificare Deseuri hartie si carton Cluj
0743.555-707

Centre de colectare DIREN EXIM Cluj-Napoca

DEPOZIT PRINCIPAL - Colectare si reciclare

Hala 6, Strada Oașului 293, Cluj-Napoca

Program
Luni-Vineri: 07.00 – 15.00

Colectare selectiva

Calea Baciului 25, Cluj-Napoca

Program:
Luni-Vineri: 07.00 – 15.00
Sambata: 08.00 – 12.00

 

Protectia datelor cu caracter personal – GDPR

Incepand cu data de 25 mai 2018, a intrat in vigoare si se aplica direct in toate statele membre ale Uniunii Europene Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, cunoscut si ca GDPR (General Data Protection Regulation).

Regulamentul (UE) 679/2016, in conformitate cu dispozitiile art. 2 alin. (1) din acesta, se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal, efectuata total sau partial prin mijloace automatizate, precum si prelucrarii prin alte mijloace decat cele automatizate a datelor cu caracter personal care fac parte dintr-un sistem de evidenta a datelor sau care sunt destinate sa faca parte dintr-un sistem de evidenta a datelor.

In calitatea sa de operator de date cu caracter personal, SC DIREN EXIM SRL respecta dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal si pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice de protejare a tuturor operatiunilor care privesc in mod direct sau indirect datele cu caracter personal si care previn prelucrarile neautorizate sau ilegale, precum si pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.

Despre Noi

Societatea DIREN EXIM SRL este autorizata pentru colectarea si transportul deseurilor nepericuloase, in special pentru hartie si carton. Transportul si manipularea deseurilor reciclabile sunt asigurate cu mijloace de transport specializate de catre societatea noastra cu respectarea stricta a normelor de igiena si securitate. Deseurile care au fost colectate separat vor fi transportate la statia de sortare unde materialele reciclabile vor fi separate si balotate temporar pana la valorificare.

colectare reciclare deseuri hartie carton cluj napoca

Dezvoltarea procesului de reciclare a hartiei are avantajul de a reutiliza hartia folosita pentru a produce celuloza, prin urmare reducerea cererii resurselor lemnoase si cresterea disponibilitatii acestor resurse pentru aplicatii ale "energiei lemnului" (lemn utiliizat ca resursa primara de biomasa), sursa de energie regenerabila in crestere, care joaca un rol in lupta impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera. 

Ziarele, revistele, caietele, ambalajele de carton pentru produse alimentare daca sunt colectate separat se pot transforma prin reciclare in hartie de scris sau hartie pentru reviste, carti, brosuri. Din deseurile de ambalaje de hartie se pot de asemenea obtine pungi, prosoape de hartie, servetele, cartonase si hartie de ambalat.

Hartia de calitate (folosita la caiete, pentru dactilografiere sau pentru copiatoare si imprimante), hartia de ziar si cartonul sunt cele mai utilizate tipuri de hartie si tot ele sunt si cele care pot fi reciclate.

Hartia nu poate fi reciclata de prea multe ori, deoarece fibrele se rup in timpul procesului de reciclare si devin uzate pentru a mai putea fi transformate in hartie. Hartiile si cartoanele pot fi reciclate de 5-7 ori.

Daca hartia este reciclata se vor taia si se vor folosi mai putini copaci. Hartia si celelalte produse din hartie se fabrica din celuloza care se extrage din lemnul copacilor. Aceasta este transformata intr-o pasta care este scursa, presata si apoi uscata. O fabrica producatoare de hartie foloseste cu 40% mai putina energie daca foloseste hartie reciclabila, decat fibra noua.

Servicii de colectare, transport, depozitare, reciclare deseuri hartie si carton

colectare reciclare hartie carton cluj napoca

  • hartie (foi, plicuri, pungi, etc.)
  • cutii de carton
  • ambalaje Tetra Pak fara capac
  • ziare si reviste, maculatura de birou, carti, caiete, arhive
  • fasii de la tipografii sau case de editura
  • cutii de carton pentru detergenti sau alimente
  • cutii de pizza fara reziduuri

Hartia si cartonul se arunca in containerele de culoare albastra.

NU se pot arunca in containarul albastru deseuri de ambalaje din hartie sau carton contaminate cu diverse substante sau materii de alta natura, hartia cerata, polistiren, hartie plastificata sau cerata sau murdara, servetele de hartie, celofan si nylon, servetele umede, pungi de hartie-aluminiu, hartie tratata chimic (bonuri fiscale).

Colectarea hartiei de la sediul clientilor, se face cu masinile firmei noastre, pentru o cantitate minima de 200kg / transport. Pentru a eficientiza transportul, in cazul in care nu exista intreaga cantitate, se poate completa cu alte tipuri de deseuri selectate dupa tip, culoare, sortiment, exemplu: folie transparenta, folie colorata, carton, fier, aluminiu, cupru etc. Se pot aduce la sediul nostru orice de pe str. Oasului nr. 293, hala 6 orice cantitate in timpul programului de lucru L-V 7.00-15.00.

Persoane fizice

Procesul de colectare a deseurilor de la persoane fizice:

  • Se cantareste marfa, pe sortimente, se intocmeste o adeverinta de predare-primire in doua exemplare. In adeverinta sunt trecute toate datele de identificare a vanzatorului, precum si cantitatile de deseuri preluate, pretul, valorile si suma finala. Aceasta se semneaza atat de cel care preda marfa cat si de catre primitor.
  • Pretul - Se achita pe loc contravaloarea deseurilor predate.

Pentru cantitati lunare mai mari, preturile se pot negocia, cu fiecare client.

Persoane juridice

Incheiem contracte de colectare cu societati care produc deseuri reciclabile sau introduc deseuri de ambalaje pe piata, pentru valorificarea si reciclarea lor, pentru ca acestea sa isi indeplineasca obiectivele anuale de colectare, in vederea reciclarii, conform L149/2015.

Exista posibilitatea ca unele din societatile cu care colaboram sa transporte marfa la depozitul nostru de pe str. Oasului nr. 293, situatie in care nu se pune nici o conditie asupra cantitatii de marfa predata.

Societatile cu care colaboram pot face factura sau aviz de insotirea marfii, iar plata se face prin O.P. sau cu chitanta, pe loc sau la sfarsitul lunii, in functie de negocierea dintre parti.