Plastic-PET-Folie Cluj-Napoca

SC DIREN EXIM SRL

Plastic-PET-Folie Cluj-Napoca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Plastic-PET-Folie Cluj-Napoca: SC DIREN EXIM SRL.

DIREN EXIM SRL
Colectare deseuri deseuri mase plastice: PET, PVC, PS, ABS, HDPE, folie stretch Cluj
0743.555.707

Centre de colectare DIREN EXIM Cluj-Napoca

DEPOZIT PRINCIPAL - Colectare si reciclare

Hala 6, Strada Oașului 293, Cluj-Napoca

Program
Luni-Vineri: 07.00 – 15.00

Colectare selectiva

Calea Baciului 25, Cluj-Napoca

Program:
Luni-Vineri: 07.00 – 15.00
Sambata: 08.00 – 12.00

 

Protectia datelor cu caracter personal – GDPR

Incepand cu data de 25 mai 2018, a intrat in vigoare si se aplica direct in toate statele membre ale Uniunii Europene Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, cunoscut si ca GDPR (General Data Protection Regulation).

Regulamentul (UE) 679/2016, in conformitate cu dispozitiile art. 2 alin. (1) din acesta, se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal, efectuata total sau partial prin mijloace automatizate, precum si prelucrarii prin alte mijloace decat cele automatizate a datelor cu caracter personal care fac parte dintr-un sistem de evidenta a datelor sau care sunt destinate sa faca parte dintr-un sistem de evidenta a datelor.

In calitatea sa de operator de date cu caracter personal, SC DIREN EXIM SRL respecta dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal si pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice de protejare a tuturor operatiunilor care privesc in mod direct sau indirect datele cu caracter personal si care previn prelucrarile neautorizate sau ilegale, precum si pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.

Despre Noi

colectare reciclare plastic pet cluj napocaSocietatea DIREN EXIM SRL ofera servicii de colectare, transport, depozitare si valorificare pentru deseurile din plastic pe raza judetului Cluj cu mijloace de transport autorizate, in vederea reciclarii acestora.

PET-urile nu se biodegradeaza complet niciodata, ci se descopun in granule, care sunt mancate de vietati precum pesti, pasari sau viermi si in al caror stomac raman pana cand vietatile mor. Deseurile din PET-uri sunt depozitate in spatii si locuri deschise, blocand suprafete mari de teren, care ar putea fi utilizate in alte scopuri, in acelasi timp punand in pericol sanatatea populatiei, calitatea vietii si a mediului, afectand in mod negativ peisajul.

Polietilen tereftalatul (PET) este cel mai utilizat material la nivel mondial pentru fabricarea sticlelor de apa si bauturi racoritoare, fiind utilizat datorita proprietatiilor excelente precum rezistenta la rupere si greutatea foarte scazuta a recipientelor.

Reciclarea deseurilor din plastic PET se realizeaza prin spalarea, presarea si maruntirea sub forma de fulgi sau granule, putand fi astfel utilizate in multe alte aplicatii. Reutilizarea deseurilor PET are ca rezultat prevenirea si protectia mediului. Folosirea acestor materiale reciclate implica economii subtantiale de energie in comparatie cu utilizarea materialelor brute.

Printre domeniile unde se pot utiliza PET-urile reciclate, se pot enumera:

 • industria textila, pentru producerea fibrelor si firelor poliesterice. PET-ul reciclat este folosit in proportie de 100 % sau in amestec cu materia prima virgina
 • industriaproducatorilordeambalajealimentaresaunealimentare
 • industria automobilistica – in injectarea unor subansamble
 • in producerea benzilor, chingilor sau foliilor din PET

Noi dorim sa modificam traseul obisnuit al PET-urilor de la consumator la gunoi, groapa de gunoi, selectare, spalare, maruntire, reciclator. Vrem ca PET-urile sa aiba un drum direct de la consumator la reciclator, generand nu doar o importanta economie de timp, spatiu si cheltuieli de transport, dar si un mare beneficiu pentru mediu: eliminarea PET-urilor din peisaj.

Servicii de colectare, transport, sortare si valorificare deseuri din plastic

 • deseuri din diferite materiale plastice, vidate de continut si balotate
 • materiale plastice - PET, HDPE, PE, PVC, PP, PS
 • bidoane, sticle si flacoane din plastic
 • cutii, lazi si folii din plastic
 • alte obiecte din plastic

Reciclare mase plastice - colectare, macinare, valorificare si vanzarecolectare plastic pet cluj

DIREN EXIM colecteaza aproape toate deseurile din mase plastice reciclabile, in special polimeri ce se pot recicla si refolosi ca materie prima in industrie. Acestea se regasesc mai frecvent sub urmatoarele forme:

 • Navete de sticle, HDPE
 • Mosoare, calapoade, bidoane, flacoane, canistre, butoaie
 • Mese, scaune, role, galeti, paleti sub 25 kg, ladite de fructe
 • Deseuri PVC termopane (resturi), tevi, lambriuri
 • Folie transparenta/colorata stretch bax/impachetat

DIREN EXIM ofera servicii de macinare a maselor plastice.

macinare mase plastice cluj

Masele plastice trebuie sa fie selectate pe tipuri si nu trebuie sa contina impuritati: pamant, fier, cauciuc, uleiuri, vaselina etc.

Masele plastice ce pot fi macinate se intalnesc si sub diverse denumiri tehnice: PE (polietilena), PP (polipropilena), PA (poliamida), PC (policarbonat), HDPE (polietilena de inalta densitate sau PEID), ABS, PS (polistiren), PMMA ( plexiglas, sau stiplex), PVC (policlorura de vinil).

Persoane fizice

Procesul de colectare a deseurilor de la persoane fizice:

 • Se cantareste marfa , pe sortimente, se intocmeste o adeverinta de predare-primire in doua exemplare. In adeverinta sunt trecute toate datele de identificare a vanzatorului, precum si cantitatile de deseuri preluate, pretul, valorile si suma finala.Aceasta se semneaza atat de cel care preda marfa cat si de catre primitor.
 • Pretul - Se achita pe loc contravaloarea deseurilor predate.

Pentru cantitati lunare mai mari, preturile se pot negocia, cu fiecare client.

Persoane juridice

Incheiem contracte de colectare cu societati care produc deseuri reciclabile sau introduc deseuri de ambalaje pe piata, pentru valorificarea si reciclarea lor, pentru ca acestea sa isi indeplineasca obiectivele anuale de colectare, in vederea reciclarii, conform HG 621/2005.

Exista posibilitatea ca unele din societatile cu care colaboram sa transporte marfa la depozitul nostru de pe str. Oasului nr. 293, situatie in care nu se pune nici o conditie asupra cantitatii de marfa predata.

Societatile cu care colaboram pot face factura sau aviz de insotirea marfii, iar plata se face prin O.P. sau cu chitanta, pe loc sau la sfarsitul lunii, in functie de negocierea dintre parti.