J.T. GRUP S.R.L.

Sticla Tulcea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Sticla Tulcea: J.T. GRUP S.R.L..

Despre Noi

J.T. GRUP S.R.L.
Colectare deseuri sticla Tulcea
0732.154.094

colectare reciclare deseuri sticla tulcea

Puncte de lucru

  • Tulcea, Sos. Agighiol, Km. 8 - 0732.154.094
  • Tulcea, Str. Isaccei, Nr. 84A0747.584.787
  • Babadag, Str. Băilor, nr. 3 - 0732.154.094

colectare-reciclare-deseuri-sticla tulcea.pngJT GRUP este autorizata pentru colectarea si transportul deseurilor din sticla, in vederea reciclarii acestora. Activam pe raza judetului Tulcea si dispunem de un centru de colectare unde cetatenii pot aduce deseurile din sticla.

In general obiectele din sticla se arunca in containerele de culoarea verde sau numerotate cu cifre de la 70 la 72.

Sticla este 100% reciclabila, recuperarea ei salvand un volum important de resurse energetice. Reciclarea sticlei menajeaza mediul si economiseste in timp bogatiile naturale, apa si electricitatea.

Sticla, este o componenta care datorita faptului ca este foarte casabila, de cele mai multe ori se amesteca si se elimina odata cu deseurile menajere, atunci cand provine de la populatie sau cu deseuri mixte aunci cand provine de la societatile de constructii.

Sticla se produce folosind urmatoarele materii prime: nisipul de cuart, calcarul, soda (produs poluant) s.a. Fabricarea sticlei din cioburi consuma mult mai putina energie decat fabricarea ei din materiile prime de baza.

colectare deseuri sticla tulceaSticla reciclata se foloseste la fabricarea recipientelor pentru bauturi sau pentru hrana, precum si ca izolator in constructii. In mod normal, sticla clara (incolora) recuperata serveste la fabricarea produselor din sticla clara, in timp ce sticla colorata se foloseste la realizarea produselor colorate. Din acest motiv unele programe de recuperare cer cetatenilor separarea pe culori a sticlelor recuperate.

Principalul avantaj al reciclarii este dat de reducerea consumului resurselor naturale (petrol, apa, energie), precum si al nivelului emisiilor nocive in aer.

Servicii de colectare - transport deseuri din sticla

  • recipiente din sticla transparenta sau colorata (sticla maro, sticla verde, sticla albastra, sticla rosie etc)
  • sticle de bauturi, cioburi, borcane
  • flacoane, sticle de vin, sticle de sampanie sticle de sirop etc

In containerele verzi NU se pot arunca deseuri din sticla precum: geamuri si oglinzi, ghivece, becuri si lampi, vase, pahare, parbrize, sticla rezistenta la temperaturi inalte, ceramice, portelan.