Baterii Uzate-Acumulatori Bucuresti-Sector 2

Punct de Colectare Baterii Uzate si Acumulatori Sector 2

Baterii Uzate-Acumulatori Bucuresti-Sector 2 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Baterii Uzate-Acumulatori Bucuresti-Sector 2: Punct de Colectare Baterii Uzate si Acumulatori Sector 2.

colectare baterii acumulatori sector 2Firma noastra colecteaza bateriile si acumulatorii uzati in recipienti special destinati acestor deseuri in vederea reciclarii si reducerea resurselor de energie, precum si protejarii mediului inconjurator. Punctele noastre de colectare a bateriilor uzate sunt amplasate in marea majoritate a lanturilor de magazine mari.

Bateriile contin substante toxice care nu se elimina in timp, iar odata ajunse in mediu afecteaza in primul rand solul, plantele, animalele si apele. Pentru a evita poluarea mediului fiecare baterie trebuie aruncata in locurile special amenajate pentru a fi reciclate. Una dintre cele mai periculoase substante pe care o baterie o poate contine este mercurul. Colectarea deseurilor de baterii si acumulatori se face individual de catre producatori pe baza de contract, catre un operator economic legal sau de firma autorizata sa colecteze astfel de deseuri.

reciclare baterii portabile sector 2Bateriile si acumulatorii portabili sunt acele baterii sau acumulatori, baterii de tip pastila, ansamblu de baterii care este sigilat, poate fi transportat manual si nu este nici baterie industriala sau accumulator industrial, nici baterie ori acumulator auto.
Acestia pot fi:

 • Baterii nereincarcabile (de exemplu bateriile cu zinc-carbon si magneziu alcalin – baterii pentru scopuri generale), baterii pastila, baterii cu oxid de litiu
 • Baterii reincarcabile sau acumulatori (de exemplu bateriile cu nichel-cadmiu, nichel metal hidrid, cu ioni de litiu si cu plumb acid)

Deseurile de baterii si acumulatori auto si industriali se predau separat de alte deseuri catre:

 • distribuitorii de baterii si acumulatori angro si en-detail
 • unitatile care presteaza servicii de inlocuire a bateriilor si acumulatorilor
 • punctele de colectare pentru deseuri de baterii si acumulatori
 • sau la producator

De ce se recicleaza bateriile si acumulatorii portabili uzati?

 • Contin substante periculoase pentru mediu - plumb, mercur, nichel, cadmiu, zinc sau litiu.
 • Protejarea mediului inconjurator dar si a sanatatii umane
 • Economisirea resurselor – prin recuperarea metalelor cum ar fi nichel, litiu, zinc, argint si altele.
 • Un consum mai mic de energie - un exemplu este obtinerea nichelului reciclat, care necesita cu 75% mai putina energie decat cea necesara la extractia si rafinarea minereurilor.

Aduceti bateriile si acumulatorii uzati in punctele noastre de colectare special destinate, in lanturile de magazine mari: supermarket-uri, hypermarket-uri.

 • colectare baterii si acumulatori portabili
 • colectare baterii si acumulatori auto

Predati bateriile si acumulatorii in vederea valorificarii.

Galerie foto