Chimice-Periculoase Lugoj

IGIENA SERV

Chimice-Periculoase Lugoj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Chimice-Periculoase Lugoj: IGIENA SERV.

IGIENA SERV - COLECTARE DESEURI CHIMICE - PERICULOASE


IGIENA SERV este autorizata sa colecteze si sa transporte deseuri periculoase si infectioase precum si deseuri nepericuloase in toata Romania.
colectare deseuri-chimice alba iulia

Serviciile noastre se adreseaza persoanelor juridice si fizice: spitale, clinici, policlinici, cabinete medicale, cabinete stomatologice, saloane de infrumusetare, cabinete veterinare, farmacii, laboratoare etc. 

Cantitatile de deseuri produse in unitatile medicale sunt in crestere datorita folosirii din ce in ce mai mult a materialelor de unica folosinta si a sterilizarii instrumentarului in pachete ambalate, utilizand material poros. 

Eliminarea finala a deseurilor medicale se face prin metode specifice care trebuie sa asigure distrugerea rapida si completa a elementelor cu potential nociv pentru mediu si pentru starea de sanatate a populatiei. Deseurile medicale periculoase, sunt incinerate in ambalajele in care sunt livrate, in cuptoare cu gratare, in doua trepte.

colectare deseuri chimice

Ambalajul in care se face colectarea este de unica folosinta si respecta codul de culori stabilit prin lege, si anume: galben pentru deseurile medicale periculoase (taietoare-intepatoare, infectioase, chimice si farmaceutice) si respectiv negru pentru deseurile nepericuloase, asimilabile celor menajere.

Eliminarea finala a deseurilor periculoase se face prin metode specifice care trebuie sa asigure distrugerea rapida si completa a elementelor cu potential nociv pentru mediu si pentru starea de sanatate a populatiei. Deseurile medicale periculoase, sunt incinerate in ambalajele in care sunt livrate, in cuptoare cu gratare, in doua trepte.

colectare-chimice

Colectam o gama larga de deseuri periculoase si chimice precum:

  • uleiuri si grasimi, tuburi fluorescente si alte deseuri cu continut de mercur, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini continand substante periculoase, detergenti cu continut de substante periculoase, medicamente citotoxice si citostatice, baterii si acumulatori uzati, solventi, baze, pesticide, substante chimice fotografice, acizi

Colectare deseuri de la tipografii, ateliere de productie publicitara, ateliere/studio/laboratoare foto, centre de copiere si printare: cerneluri, solutii de spalare, ambalaje contaminate, lavete imbibate, revelator, fixator, ambalajele lor, cerneluri, fixator, ambalaj contaminat, material absorbant contaminat, revelator, placi de aluminiu, filme tipografice uzate, cartuse imprimante folosite, hartie contaminata etc.

Colectare deseuri chimice periculoase din service-uri auto, spalatorii, benzinarii: uleiuri uzate, filtre de ulei, ulei de motor, filtre de aer si filtre de benzina/motorina, dezinfectanti, detergentii, substante de lustruire, lichid de parbriz, lichid de frana, antigel, baterii/acumulatori auto, catalizatori uzati, ape uzate, combustibili, slamuri din rezervoare, ulei hidraulic, lichide apoase de clatire cu continut de substante periculoase, acizi de decapare, baze de decapare, lichide chimice si toxice etc.

Colectare deseuri cosmetica, frizerii, saloane de infrumusetare, saloane de tatuaje:  sticle cu chimicale, vopseluri, acetona, ape uzate, spray-uri, tusuri, cerneala, dezinfectant, manusi folosite etc.

Colectare deseuri de la spitale, clinici, cabinete medicale, laboratoare, centre de autopsie, cabinete veterinare, cabinete stomatologice, farmacii, deseuri precum: seringi si ace, plasturi, comprese sterile, pungi pentru colectarea urinei, deseuri infectioase, consumabile de laborator, bandaje, pansamente, seturi chirurgicale, dezinfectanti pentru industria medicala, recipiente pentru sange sau alte fluide, perfuzoare, sonde, manusi, comprese, pansamente, deseuri medicale intepatoare si taietoare, medicamente expirate, consumabile medicale, substante chimice folosite sau expirate, membrane de dializa, perfuzii cu sange, branule, pungi cu sange, materiale de laborator folosite etc.

In orice gospodarie se gasesc deseuri cu continut de substante chimice periculoase care pot pune in pericol sanatatea oamenilor si a mediului, prin manipularea, stocarea sau eliminarea necorespunzatoare. Oamenii pot, de asemenea, sa amestece, in necunostinta de cauza, doua substante incompatibile, provocand producerea unui gaz periculos.

Deseurile periculoase au cel mai mare impact potential asupra mediului inconjurator si sanatatii populatiei. Tinand cont de proprietatile lor specifice (de exemplu: inflamabilitate, corozivitate, toxicitate), este necesar ca activitatile de gestionare a deseurilor periculoase sa fie abordate intr-un mod riguros. 

Cele mai comune sunt chimicalele utilizate in gospodarie, detergenti, lichide de curatare, medicamente, pesticide, vopsele, uleiuri si alte lichide. Acestea includ substante sau amestecuri oxidante, cu un grad mare de inflamabilitate, explozive, corozive, infectioase, iritante, cancerigene, mutagene, reactive, ecotoxice.

Detergentii cum ar fi clorul, innalbitorii, substantele folosite la deblocarea tevilor, vopseaua, produsele pentru eradicarea gandacilor, bateriile portabile, medicamentele si alte produse pe baza de substante chimice fac parte din categoria substantelor periculoase. Unele dintre ele sunt toxice si ne pot otravi, altele pot lua foc cu usurinta sau distrug materialele cu care intra in contact. Aruncate in natura, polueaza solul si panza freatica.

 

Galerie foto