Hartie-Carton Targu Jiu

Colectare Reciclare Hartie Carton Tg Jiu LARISUCA GOB

Hartie-Carton Targu Jiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Hartie-Carton Targu Jiu: Colectare Reciclare Hartie Carton Tg Jiu LARISUCA GOB.

LARISUCA GOB SRL
Colectare deseuri hartie, carton Gorj
0722.505.711

colectare deseuri reciclabile tg jiu

Despre Noi

colectare deseuri hartie_carton targu jiuSocietatea noastra este autorizata pentru colectarea si transportul deseurilor nepericuloase, in special pentru hartie si carton. Transportul si manipularea deseurilor reciclabile sunt asigurate cu mijloace de transport specializate de catre societatea noastra cu respectarea stricta a normelor de igiena si securitate. Deseurile care au fost colectate separat vor fi transportate la statia de sortare unde materialele reciclabile vor fi separate si balotate temporar pana la valorificare.

Dezvoltarea procesului de reciclare a hartiei are avantajul de a reutiliza hartia folosita pentru a produce celuloza, prin urmare reducerea cererii resurselor lemnoase si cresterea disponibilitatii acestor resurse pentru aplicatii ale "energiei lemnului" (lemn utiliizat ca resursa primara de biomasa), sursa de energie regenerabila in crestere, care joaca un rol in lupta impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera. 

Ziarele, revistele, caietele, ambalajele de carton pentru produse alimentare daca sunt colectate separat se pot transforma prin reciclare in hartie de scris sau hartie pentru reviste, carti, brosuri. Din deseurile de ambalaje de hartie se pot de asemenea obtine pungi, prosoape de hartie, servetele, cartonase si hartie de ambalat.

reciclare carton targu jiu

Hartia de calitate (folosita la caiete, pentru dactilografiere sau pentru copiatoare si imprimante), hartia de ziar si cartonul sunt cele mai utilizate tipuri de hartie si tot ele sunt si cele care pot fi reciclate.

Hartia nu poate fi reciclata de prea multe ori, deoarece fibrele se rup in timpul procesului de reciclare si devin uzate pentru a mai putea fi transformate in hartie. Hartiile si cartoanele pot fi reciclate de 5-7 ori.

Daca hartia este reciclata se vor taia si se vor folosi mai putini copaci. Hartia si celelalte produse din hartie se fabrica din celuloza care se extrage din lemnul copacilor. Aceasta este transformata intr-o pasta care este scursa, presata si apoi uscata. O fabrica producatoare de hartie foloseste cu 40% mai putina energie daca foloseste hartie reciclabila, decat fibra noua.

Colectare, transport, depozitare, reciclare deseuri hartie si carton

colectare reciclare hartie carton targu jiu

  • hartie (foi, plicuri, pungi, etc.)
  • cutii de carton
  • ambalaje Tetra Pak fara capac
  • ziare si reviste, maculatura, carti, caiete
  • fotocopii
  • cutii de carton pentru detergenti sau alimente
  • cutii de pizza fara reziduuri

Hartia si cartonul se arunca in containerele de culoare albastra.

NU se pot arunca in containarul albastru deseuri de ambalaje din hartie sau carton contaminate cu diverse substante sau materii de alta natura, hartia cerata, polistiren, hartie plastificata sau cerata sau murdara, servetele de hartie, celofan si nylon, servetele umede, pungi de hartie-aluminiu, hartie tratata chimic (bonuri fiscale).

 

Galerie foto