Medicale-Spitalicesti Timisoara

Colectare Reciclare Deseuri Medicale Timisoara

Medicale-Spitalicesti Timisoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicale-Spitalicesti Timisoara: Colectare Reciclare Deseuri Medicale Timisoara.

Despre Noi

reciclare deseuri medicale timisoaraFirma noastra efectueaza servicii de colectare deseuri medicale pe raza municipiului Timisoara, in scopul de a inlatura riscul de contaminare si de a proteja mediul inconjurator. Serviciile noastre se adreseaza potentialilor clienti: spitale, clinici, policlinici, cabinete medicale, cabinete stomatologice, saloane de infrumusetare, cabinete veterinare, farmacii, laboratoare etc.

Transportul deseurilor medicale periculoase se face cu respectarea stricta a normelor de igiena si securitate in scopul protejarii personalului si al populatiei in general. Recipientele pe care le utilizam sunt etanse si impermeabile, cu un sistem sigur de inchidere si inscriptionate adecvat, astfel incat eliminam riscul de contaminare a personalului care le manipuleaza sau a mediului inconjurator.

In functie de categoria de deseuri, sunt doua alternative:

  • tratare prin decontaminare terminca la temperaturi scazute;
  • incinerare

Cantitatile de deseuri produse in unitatile medicale sunt in crestere datorita folosirii din ce in ce mai mult a materialelor de unica folosinta si a sterilizarii instrumentarului in pachete ambalate, utilizand material poros.

Eliminarea finala a deseurilor medicale se face prin metode specifice care trebuie sa asigure distrugerea rapida si completa a elementelor cu potential nociv pentru mediu si pentru starea de sanatate a populatiei. Deseurile medicale periculoase, sunt incinerate in ambalajele in care sunt livrate, in cuptoare cu gratare, in doua trepte.

Servicii de Colectare - Transport - Eliminare:

Deseuri intepatoare taietoare reprezentate de: ace, ace cu fir, catetere, seringi cu ac, branule, lame de bisturiu, pipete, sticlarie de laborator ori alta sticlarie sparta sau nu, care au venit in contact sau nu cu fluidele biologice.

Deseuri chimice sunt reprezentate de produse chimice organice si anorganice nepericuloase (care nu necesita etichetare specifica), dezinfectanti (hipoclorit de sodiu slab concentrat, substante de curatare etc.), solutii antiseptice, deseuri de la aparatele de diagnoza cu concentratie scazuta de substante chimice periculoase etc.

Deseuri chimice, constand din sau continand substante periculoase, reprezentate de: acizi, baze, solventi halogenati, alte tipuri de solventi, produse chimice organice si anorganice, inclusiv produse reziduale generate in cursul diagnosticului de laborator, solutii fixatoare sau de developare, produse concentrate utilizate in serviciile de dezinfectie si curatenie, solutii de formaldehida

Deseuri infectioase reprezentate de acele deseuri care contin sau au venit in contact cu sange ori cu alte fluide biologice, precum si cu virusuri, bacterii, paraziti si/sau toxinele microorganismelor, perfuzoare cu tubulatura, recipiente care au continut sange sau alte fluide biologice, campuri operatorii, manusi, sonde si alte materiale de unica folosinta, comprese, pansamente si alte materiale contaminate, membrane de dializa, pungi de material plastic pentru colectarea urinei, materiale de laborator folosite, scutece care provin de la pacienti internati in unitati sanitare cu specific de boli infectioase sau in sectii de boli infectioase ale unitatilor sanitare.

Deseuri anatomo-patologice si parti anatomice reprezentate de: fragmente din organe si organe umane, parti anatomice, lichide organice, material biopsic rezultat din blocurile operatorii de chirurgie si obstetrica (fetusi, placente etc.), parti anatomice rezultate din laboratoarele de autopsie, recipiente care contin sange si sange.

Deseuri de amalgam de la tratamentele stomatologice reprezentate de capsule sau resturi de amalgam (mercur), dinti extrasi care au obturatii de amalgam, coroane dentare, punti dentare, materiale compozite fotopolimerizabile, ciment glasionomer.

Deseuri de medicamente citotoxice si citostatice – deseuri rezultate in urma aplicarii tratamentelor cu citotoxice si citostatice, inclusiv medicamente expirate de acest tip. Ex. recipienti originali, resturi de tablete/comprimate, medicamente expirate in ambalajul original, corpuri de seringa cu sau fara ac folosite, sticle si sisteme de perfuzie, materiale moi contaminate, echipament individual de protectie contaminat, materiale ce au avut contact cu medicamentele citotoxice-citostatice.

Galerie foto