Textile Ploiesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Textile Ploiesti: Colectare Reciclare Deseuri Textile Ploiesti.
Despre Noi
Asiguram colectarea, transportul si depozitarea deseurilor rezultate din industria textila cum ar fi: resturi fire, tesaturi, tricoturi, bumbac, lana etc in care se pot valorifica sub forma de fibre reutilizabile pentru prelucrarea altor produse textile tesute, tricotate sau netesute, destinate articolelor tehnice (materiale fon, termo izolante, agrotextile, tapiterii auto, etc.) articole decorative si vestimentatie.
Industria textila afecteaza mediul prin consumul mare de apa, energie si substante chimice, precum si prin cantitatea mare de deseuri pe care le genereaza ca rezultat al utilizarii unui numar impresionant de substante chimice si procese tehnologice ceea ce impune o activitate permanenta de reducere si valorificare a deseurilor respective.
Materialele textile refolosibile (M.T.R.), cunoscute si sub denumirea de deseuri textile, provin in primul rand in urma proceselor de prelucrare textila (filare, preparatia firelor, tesere, tricotare, finisare chimica), de confectionare, de prelucrare in alte sectoare industriale (combinate de fibre chimice sau in unitati ce prelucreaza materiale textile) sau ca urmare a uzurii fizice si morale dupa un anumit timp de folosire a produselor textile.
Principalele procedee de prelucrare a deseurilor textile sub forma de fire, petice de tesaturi, tricoturi, netesute, in vederea recuperarii de fibre, sunt cele de taiere sau maruntire si defibrare, fibrele rezultate se pot folosi pentru obtinerea firelor su textilelor netesute.
Cele mai produse sunt textilele pentru moda, ceea ce reprezinta o mare problema pentru mediul inconjurator si pamantul folosit sau poluarea apei, din cauza productiei si consumului de material. Una dintre metodele de a combate poluarea si deseurile este prin intermediul reciclarii textilelor si refolosirii lor.
Aproximativ 95% din deseurile textile pot fi refolosite, repurtate sau reciclate. Pentru a putea recicla textile, este necesar sa se inteleaga daca acestea sunt materiale textile biodegradabile sau daca nu sunt biodegradabile. Cele mai folosite textile biodegradabile sunt bumbacul si lana, cresterea folosirii acestor crescand de la an la an.
Reciclarea poate ajuta considerabil mediul inconjurator prin faptul ca s-ar diminua cantitatile de gunoaie depozitate si s-ar reduce poluarea, dar totodata ar avea si un efect benefic asupra economiei mondiale.
Servicii de colectare - reciclare deseuri textile