Ulei Uzat Pitesti

Colectare Reciclare Ulei Uzat Pitesti

Ulei Uzat Pitesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Ulei Uzat Pitesti: Colectare Reciclare Ulei Uzat Pitesti.

Despre Noi

Serviciile noastre se adreseaza potentialilor clienti care genereaza uleiuri uzate: restaurante, fast-food-uri, pizzerii, firme catering, cafenele, cantine, hoteluri, producatori industriali de alimente, shaormerii, gogoserii, service-uri auto etc

Uleiurile uzate sunt colectate prin intermediul atelierelor si statiilor de benzina. Uleiurile uzate colectate pot fi redistilate pentru reciclare si amestecare in instalatii de uleiuri lubrifiante, sau pot fi recuperate pentru obtinerea de energie.

Consumatorii care isi schimba singuri uleiul de motor trebuie sa fie instruiti cu privire la depozitarea corespunzatoare a uleiului de motor uzat si predarea lui la unitati specializate de reciclare sau la puncte de colectare pentru deseuri periculoase.

Flacoanele/sticlele ce contin ulei alimentar nu trebuie lasate pe jos. Dupa golirea recipientelor, acestea trebuie sa fie depuse in interiorul containerelor prevazute pentru colectarea diferentiata a ambalajelor din plastic si metale sau in interiorul sacului galben.

Uleiul de rapita si de floarea soarelui este ecologic, biodegradabil si nu contine sulf. Contine in schimb ~10% oxigen, ceea ce permite o combustie fara formarea de funingine. 

Uleiul alimentar uzat, odata ajuns in sistemul de canalizare si/sau in gunoi, constituie un element nociv, intrucat depunerea acestuia pe peretii sistemului de canalizare provoaca obturari ale conductelor, iar in cazul in care este aruncat impreuna cu gunoiul menajer, acesta apare ulterior la locul de depozitare a deseurilor sub forma unei substante greu degradabile.

Atunci cand uleiul prajit este deversat din neglijenta sau intentionat in apele naturale, efectele sunt dezastruoase – plutind pe suprafata apei in lacuri sau rauri, uleiul uzat impiedica transferul de oxigen, distrugand vietatile aflate in apa.

Deseurile, dar mai ales cele industriale, constituie surse de risc pentru sanatate datorita continutului lor in substante toxice precum metale grele (plumb, cadmiu), pesticide, solventi, uleiuri uzate.

Servicii de colectare, transport uleiuri uzate

Colectare uleiuri uzate din restaurante, fast-food-uri, cantine sau alte societati dotate cu bucatarie proprie:

 • Ulei alimentar uzat, floarea soarelui
 • Ulei alimentar uzat, folosit de palmier, de porumb
 • Ulei vegetal uzat, folosit de masline
 • Ulei alimentar de floarea sorelui expirat
 • Ulei alimentar de palmier expirat
 • Ulei vegetal uzat, folosit de rapita
 • Ulei vegetal uzat, folosit de soya
 • Grasimi vegetale sau animale uzate
 • Grasimi vegetale sau animale expirate sau nonconforme calitatii
 • Untura si graimi vegetale in stare solida sau lichida

Colectare uleiuri uzate din service-uri auto:

 • Uleiuri uzate, filtre de ulei, ulei de motor, filtre de aer si filtre de benzina/motorina, ulei hidraulic etc

Galerie foto